Konfirmationsskolor

I mer än femtio år har konfirmandundervisningen varit en central del av ungdomsarbetet på Aholansaari.

Bekännelseskolor hålls på Aholansaari under skolloven, både på vintern och sommaren. Under sommarsäsongen är de traditionella Ahis Rite-skolorna en central del av uppvaknandets ungdomsarbete. För undervisning och andra praktiska arrangemang på lägret ansvarar Herättäjä-Yhdistys ry.

foto av Mika Nuorva

Flera församlingar håller sina konfessionella skolor på ön under hela året. Vinterskidskolor är mycket populära och Aholansaaris läge är idealiskt för detta. Aholansaari ordnar transport för campare till och från backarna enligt ett förutbestämt schema. Det finns mycket roligt att göra på ön även under sommarsäsongen. Konfessionslägret på Aholansaari erbjuder ungdomarna trevliga och till och med exotiska förhållanden på ön. Ungdomarna säger att de är fångar på ön. Detta är en bra beskrivning av den upplevelse och det band som många av dem utvecklar på Aholansaari under biktskolan. Andra förblir fångar i Saari under resten av sina liv och återvänder år efter år till Aholansaari.

Så Aholansaari erbjuder en utmärkt miljö för ett läger. Saaris faciliteter är trots allt helt rätt för ett biktläger.

Det finns lediga veckor både vinter och sommar.Om din församling letar efter lämpliga lokaler för en biktskola, kontakta vår försäljningstjänst på 010 3370 661 eller myynti@aholansaari.fi och be om en offert!

Anmälan till Ahis-lägren görs av Stirrer Association, läs mer på Youth Yty:s webbplats.