Boende

Aholansaari Holiday Resort erbjuder bekvämt boende i en historisk musei- och kulturmiljö. Aholansaari kan ta emot såväl enskilda resenärer, små grupper och familjer som större grupper och läger.

Vår boendekapacitet är 99 + 52 bäddar året runt, med en ökning till ett par hundra under sommarsäsongen. Med tre större boendebyggnader och fem strandstugor på ön finns det något för alla smaker.

Boende kan bokas

Aholansaari är öppet för boende 

  • vår-vinter (kälkåkning)
  • sommarsäsong

ÖVERNATTNING

Boende

Verkstad för kvastar  

är det nyaste bostadshuset på Aholansaari och stod klart 2009. Det har femton lägenheter, var och en med egen utgång. 

Rummen är utrustade med egen bastu, toalett och dusch, pentry och TV. I pentryt finns ett kylskåp med frysfack, en kokplatta, en mikrovågsugn, en kaffebryggare och en uppsättning diskmedel. Rummen har golvvärme och mekanisk ventilation. Sepänpaja ligger nära stranden, där det finns goda badmöjligheter även för barn. Det finns också ett stort mötesrum Ahjo, som kan delas upp i två mötesrum för fyrtio personer. Det finns också toaletter och ett kök med diskmaskin, mikrovågsugn och kylskåp.

Läs mer och boka: smidesverkstad

Namnet på smedjan syftar på mötet mellan den unge Paavo Ruotsalainen och smeden Jaakko Högman i Laukaa, Jyväskylä, i slutet av 1700-talet.


Tvistlösningsrum 

är belägen i omedelbar närhet av huvudbyggnaden och bastun vid sjön. I den omtvistade villan finns en cellägenhet och två studiolägenheter. Cellägenheten har totalt 12 bäddar och extrasängar. Cellen har tre sovrum, ett gemensamt kök, två toaletter varav en med dusch. Varje rum i cellen har två sängar och en bäddsoffa.

I studions sovrum finns tre bäddar, i köket finns en bäddsoffa.

Det totala antalet bäddar i Riitantuva är 12, med totalt 22 extrasängar.

Läs mer och boka: Riitantupa

Riitantupa har fått sitt namn efter Riita, hustru till Ukko-Paavo Ruotsalainen.


Annantupa   

ligger ca 150 meter från huvudbyggnaden och i närheten av Paavos herrgård. Annantupa är en praktisk, om än blygsam, inkvarteringsbyggnad. Det finns totalt 14 dubbelrum i två korridorer, varav tio har en extrasäng. Totalt finns det 38 bäddar. Rummen har egna toaletter och duschar. I annexet finns ett gemensamt kök, matplats och bastu.


För bokning av boende, vänligen kontakta Aholansaari Sales Service p. 010 3370661 eller aholansaari@aholansaari.fi

Annantupa har fått sitt namn efter Ukko-Paavo Ruotsalainens äldsta dotter. Hans mor och Paavos andra hustru, Anna-Loviisa, hette också Anna.


Stugor

Minsta faktureringsperiod för stugor är 2 dagar. Läs mer och boka Aholansaari cottages

Strandstuga Katriina 

ligger precis vid stranden. Katriina har 7 bäddar i ett lugnt läge, med +2 extrasängar. På nedre våningen i Katriina finns ett kök-vardagsrum, toalett, dusch och bastu samt två sovrum, ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar. På övervåningen finns ett sovrum med tre sängar och ett TV-rum med bäddsoffa.

Katriina passar för större familjer, familjefester och mindre grupper. Både det stora vardagsrummet/köket på nedervåningen och balkongen på övervåningen erbjuder en vacker utsikt över sjön Syväri.

Läs mer och boka med Katriina

Strandstuga Erkintupa   

är en mysig timmerstuga precis intill stranden. Från terrassen och stugans fönster kan du njuta av en magnifik utsikt över sjön Syväri. Stugan har ett kök och vardagsrum samt två sovrum, båda med en 100 cm bred säng. I vardagsrummet finns en bäddsoffa med plats för två personer. I stugan finns också toalett, dusch och bastu.

Läs mer och boka: Erkintupa

   

 Strandstuga Sipilä   

är en mysig timmerstuga precis intill stranden. Från terrassen och stugans fönster har du en magnifik utsikt över sjön Syväri. Sipilä har ett kök/vardagsrum och två sovrum, båda med en 100 cm bred säng. I vardagsrummet finns en bäddsoffa med plats för två personer. Stugan har också toalett, dusch och bastu.

Läs mer och boka: Sipilä


Strandstuga Sotkamo   

är en stämningsfull stuga nära stranden. Stugan har utsikt över sjön Syväri från stugans fönster och terrass. Sotkamo har ett sovrum med en dubbelsäng. Stugan har också ett litet pentry och ett vardagsrum med två bäddsoffor. I stugan finns också toalett, dusch och bastu. Tack vare sin planlösning är Sotkamo en idealisk stuga för t.ex. barnfamiljer.

Läs mer och boka i Sotkamo


Strandstuga Tallterrass

är ett mysigt och bekvämt timmerhus nära huvudbyggnaden och bastun vid sjön. Tallterrassen i två våningar har 9 bäddar (inga extrasängar). Stugan har kök, två sovrum, vardagsrum, litet sällskapsrum, toalett och dusch.

Tallterrassen är för närvarande inte tillgänglig för uthyrning.