Semestercenter

Följ med på en resa till Aholansaari!

Aholansaari är ett utmärkt ställe för en dagsutflykt eller en längre vistelse, med mysigt boende i en historisk miljö. Ön kan nås med båt från Sääskiniemi pir på sommaren, och på vintern från Karsikkoniemi via Aholansaari på isvägen till Keyritty.

foto av Mika Nuorva


Att ta sig
runt på önVägarna på Aholansaari är sandvägar eller stigar. Terrängen varierar i höjd. Personer med nedsatt rörlighet kan vid behov få assistans. Vi erbjuder transport från stranden. Förhandsbokningar från pehtoor på 010 3370 664


Lunchrestaurang Hunajan Pisara Hunajan Pisara ligger i Aholansaaris huvudbyggnad. Alla rätter är laktosfria, andra specialdieter kan tillagas på begäran.
Restaurangen är öppen varje dag under vintersäsongen och sommarsäsongen. Utanför skidsäsongen är restaurangen vanligtvis endast öppen för evenemang på Aholansaari.


Café och hotellreception Saaren veräjä
Saaren veräjä ligger i huvudbyggnaden och är öppet under Aholansaaris öppettider. I kaféet säljs kaffe, te, kaffebröd, förfriskningar, glass, sötsaker och souvenirer från Ösel. I receptionen guidar vi besökare till Aholansaari och det finns både en guidekarta över ön och en karta över Tahko-området.


Toaletter
Toaletter finns både i huvudbyggnaden på ön, där det också finns en toalett för funktionshindrade, och i sanitetscentret nära lägerkyrkan.


Sevärdheter - kolla
in dem Du kan vandra fritt runt på öns gård och utforska till exempel Paavo Ruotsalainens rökkärlsmuseum, lägerkyrkan, Hyvämäkis sommarkapell och de små utställningarna i huvudbyggnaden. Den 2 km långa naturstigen "Paavo's Trail" börjar nära huvudbyggnaden.


Historien om Aholansaari Historien omAholansaari är en rolig tur som tar dig tillbaka i tiden till Paavos tid. Audioguiden har tagits i bruk.
I receptionen får du hörlurar som du kan använda för att lyssna på berättelsen om Ösel i din egen takt på sju olika platser. Turen kostar 5 € per person och tar 30-45 minuter.


Lekplats
Bredvid huvudbyggnaden, nära terrassen, finns lekstugan "Little Bird" och en sandlåda.


Badmöjligheter
Det finns två stränder på Aholansaari. Den första ligger nära Sepänpaja Apartment Hotel och den andra ligger på öns motsatta sida i Mummolanlahti. Det är också möjligt att simma från strandbastuns brygga. Vägledning till badplatserna från receptionen.

foto av Mika Nuorva


Stugan
Aholansaari stugan är tillgänglig för öns gäster mot en avgift (5 €/2h), stugan kan också hyras för privat bruk, fråga efter pris och bokningsstatus i Aholansaari reception. Under vintern serverar vi korv, kaffe och pannkakor. Du kan tända en brasa i den öppna spisen i huset.

Öppen eld på alla utomhusområden är strängt förbjuden!

foto av Mika Nuorva

Andra roliga saker

Det finns mycket att göra på Aholansaari! Du kan hyra en båt eller kanot, spela volleyboll, använda gårdsspelen, geocacha eller ta en bastu.