Lomakeskus

Tule retkelle Aholansaareen!

Aholansaareen voi pistäytyä päiväretkelle tai viivähtää pidempäänkin, majoittuen kodikkaasti historiallisessa miljöössä.

Laivamatka

Aholansaareen kuljetaan katetulla laivalla.  Laivassa on myös vauvojen pelastusliivejä. Laivamatka kestää noin 10 minuuttia. Laivaan pääsee sekä lastenvaunuilla että pyörätuolilla.

Liikkuminen saaressa

Aholansaaren tiet ovat hiekkateitä tai polkuja. Maastossa on korkeuseroja. Liikuntarajoitteisia avustetaan tarvittaessa. Tarjoamme mahdollisuuden kuljetukseen rannasta. Ennakkotilaukset pehtoorilta numerosta 010 3370 664

Lounasravintola Hunajan Pisara

Aholansaaren päärakennuksessa on lounasravintola Hunajan Pisara. Kaikki ruuat ovat laktoosittomia, muita erityisruokavalioita valmistetaan tilauksesta.
Kesäsesongin hiljennyttyä lounasravintola palvelee yleensä vain Aholansaaren tapahtumien yhteydessä.

Kioski-vastaanotto Saaren veräjä

Saaren veräjä sijaitsee päärakennuksessa ja palvelee Aholansaaren aukioloaikoina. Sieltä  voi ostaa kahvia ja kahvileipää, virvokkeita, jäätelöä, makeisia ja Saaren matkamuistoja. Vastaanotto opastaa Aholansaaren vierailijoita ja sieltä on saatavana Saaren opaskarttaa.

WC-tilat

Wc-tilat löytyvät saaren päärakennuksesta, jossa on myös inva-wc.

Nähtävyydet – tutustu näihin

Saaren pihapiirissä voi liikkua vapaasti ja tutustua mm. Paavo Ruotsalaisen savupirttimuseoon, leirikirkkoon, Hyvämäen kesäpappilaan ja päärakennuksen pienoisnäyttelyihin. Päärakennuksen läheisyydestä lähtee non 2 kilometriä pitkä luontopolku ’Paavon polku’.

Uutta Aholansaaressa!
Saaren tarina -kuunnelmakierros, joka on toteutettu Audio Guide -tekniikalla. Saat vastaanotosta korvakuulokkeet, joista omaan tahtiin kulkiessasi kuulet Saaren tarinaa seitsemässä eri kohteessa.
Kierroksen kesto 30-45 min.

Lasten leikkipaikka

Päärakennuksen vieressä, terassin välittömässä läheisyydessä on lapsille leikkimökki ja hiekkalaatikko.

Uimaranta

Aholansaaressa on kaksi uimarantaa. Ensimmäinen on Sepänpajan  huoneistohotellin läheisyydessä ja toinen saaren vastarannalla Mummolanlahdessa.  Uiminen on molemmilla rannoilla ja rantasaunojen edustalla luvallista. Opastus uimapaikoille vastaanotosta.

Nuotioalueet

Avotulen tekeminen kaikilla ulkoalueilla on ehdottomasti kiellettyä palovaaran vuoksi! 

Aholansaaren kota on vapaasti käytettävissä retkeilijöille ja siellä olevaan tulisijaan saa sytyttää tulen. Opastus vastaanotosta.