Lomakeskus

Tule retkelle Aholansaareen!

Aholansaareen voi pistäytyä päiväretkelle tai viivähtää pidempäänkin, majoittuen kodikkaasti historiallisessa miljöössä. Saareen pääsee kesällä laivalla Sääskiniemen laivalaiturista ja talvella Karsikkoniemestä Aholansaaren kautta Keyrittyyn kulkevaa jäätietä pitkin.

kuva: Mika Nuorva

Liikkuminen saaressa
Aholansaaren tiet ovat hiekkateitä tai polkuja. Maastossa on korkeuseroja. Liikuntarajoitteisia avustetaan tarvittaessa. Tarjoamme mahdollisuuden kuljetukseen rannasta. Ennakkotilaukset pehtoorilta numerosta 010 3370 664

Lounasravintola Hunajan Pisara
Aholansaaren päärakennuksessa on lounasravintola Hunajan Pisara. Kaikki ruuat ovat laktoosittomia, muita erityisruokavalioita valmistetaan tilauksesta. Lounasravintola on avoinna joka päivä sekä talven hiihtosesongilla että kesäkaudella.
Sesonkien ulkopuolella lounasravintola palvelee yleensä vain Aholansaaren tapahtumien yhteydessä.

Kahvila ja hotellin vastaanotto Saaren veräjä
Saaren veräjä sijaitsee päärakennuksessa ja palvelee Aholansaaren aukioloaikoina. Kahvilasta voi ostaa kahvia, teetä, kahvileipää, virvokkeita, jäätelöä, makeisia ja Saaren matkamuistoja. Vastaanotossa opastamme Aholansaaren vierailijoita ja sieltä on saatavana sekä Saaren opaskarttaa että Tahkon alueen karttaa.

WC-tilat
Wc-tilat löytyvät sekä Saaren päärakennuksesta, jossa on myös inva-wc, että leirikirkon läheisyydessä sijaitsevasta saniteria-centeristä.

Nähtävyydet – tutustu näihin
Saaren pihapiirissä voi liikkua vapaasti ja tutustua mm. Paavo Ruotsalaisen savupirttimuseoon, leirikirkkoon, Hyvämäen kesäpappilaan ja päärakennuksen pienoisnäyttelyihin. Päärakennuksen läheisyydestä lähtee non 2 kilometriä pitkä luontopolku ’Paavon polku’.

Aholansaaren historiaa elävästi
Saaren tarina -kuunnelmakierroksella voit siirtyä hetkeksi ajassa Paavon aikaan.  Kuunnelma on toteutettu Audio Guide -tekniikalla. Saat vastaanotosta korvakuulokkeet, joista omaan tahtiin kulkiessasi kuulet Saaren tarinaa seitsemässä eri kohteessa.
Kierroksen hinta on 5 €/hlö ja kesto 30-45 min.

Lasten leikkipaikka
Päärakennuksen vieressä, terassin välittömässä läheisyydessä on lapsille leikkimökki ’Pieni Lintunen’ sekä hiekkalaatikko.

Uimapaikat
Aholansaaressa on kaksi uimarantaa. Ensimmäinen on Sepänpajan  huoneistohotellin läheisyydessä ja toinen Saaren vastarannalla Mummolanlahdessa.  Lisäksi rantasaunan laiturilta saa mennä uimaan. Opastus uimapaikoille vastaanotosta.

kuva: Mika Nuorva

Kota
Aholansaaren kota on käytettävissä Saaren vieraille kotamaksua vastaan (5 €/2h), kodan voi myös vuokrata yksityiskäyttöön, kysy hintaa ja varaustilannetta Aholansaaren vastaanotosta. Talvisin tarjolla on mm. makkaraa, nokipannukahvia ja muurinpohjalettuja. Kodassa olevaan tulisijaan saa sytyttää tulen.

Avotulen tekeminen kaikilla ulkoalueilla on ehdottomasti kiellettyä!

kuva: Mika Nuorva

Muuta kivaa

Aholansaaressa riittää tekemistä! Voit esimerkiksi vuokrata veneen tai kanootin, pelailla lentopalloa, hyödyntää pihapelivälineitä, geokätköillä ja saunoa.