Lisätietoja talkootoiminnasta

Aholansaari on kautta aikojen koettu niin arvokkaaksi paikaksi, että siitä on haluttu pitää huolta. Talkoolaiset antavat oman työpanoksensa Aholansaaren hyväksi. Vastikkeeksi he saavat majoituksen ja ruuan. Aholansaaresta löytyy ympäri vuoden erilaisia talkootyömahdollisuuksia. Kukin tekee lahjojensa ja kykyjensä mukaan ja työtä riittää kaikille tekeville käsille. Talkoisiin ovat tervetulleita kaiken ikäiset, rippikoululaisista varttuneempaan väkeen.

Talkootyö

Saaressa talkootöitä tehdään kiinteistöhuollossa, siivouksessa, pyykkituvassa, keittiössä ja toimistossa. Talkootyötä tehdään vapaaehtoisesti ilman rahallista korvausta. Talkoolainen saa kuitenkin majoituksen ja ateriat talkoopäivinä.

Talkoisiin tuleva saa työhön tarvitsemansa opastuksen. Koko Aholansaaren henkilökunta toimii talkoolaisten tukena ja tekee työtä talkoolaisten rinnalla.

Majoitus

Talkoolaiset majoitetaan vapaana oleviin tiloihin. Huomioitavaa on, että sesonkiaikoina talkoolaiset voivat joutua jakamaan huoneen toisten kanssa. Majoitus on omilla liinavaatteilla. Mikäli tarvitset liinavaatteita, saat ne talkoolaishintaan 5 €. Talkoolaisen odotetaan siivoavan huoneensa lähtiessään.

Työaika

Talkootyöt alkavat yleensä aamiaisen jälkeen ja päättyvät päivälliseen. Sopimuksen mukaan talkotyöhön voi kuulua illalla esim. saunan lämmitystä.

Ruokailut

Talkoolaisen ylläpitoon kuuluvat ateriat aamupalasta iltapalaan. Mikäli Saaressa ei ole muita ruokailevia ryhmiä, saavat talkoolaiset tarvittaessa ruokatarpeet majoitustilaan.
Ilmoita erityisruokavaliosta etukäteen toimistoon, puh. 010 3370 660

Vapaa-aika

Vapaa-aikanasi olet tervetullut osallistumaan kaikkiin Saaren ohjelmiin. Kesäaikaan voit osallistua Ahis-rippileirin veisuisiin iltaisin Paavon pirtissä. Muuhun ohjelmaan voit tutustua päärakennuksen tuloaulan ilmoitustaululta.

Saunat

Sinulla on mahdollisuus saunoa yleisillä saunavuoroilla rantasaunassa tai majoitustilan saunassa. Kysy saunan varauksista vastaanotosta. Saunan voi käydä myös itse lämmittämässä, jos sinne ei ole varauksia.

Vakuutus

Saaren talkoolaiset on vakuutettu tapaturman varalta. Mutta koska vakuutussummat ovat varsin pienet, suositellaan talkoolaisille myös omaa tapaturmavakuutusta.

Kotiinlähtö

Kotiinlähdöstä ja mahdollisesta kuljetuksesta Nilsiään on sovittava viimeistään edellispäivänä toimiston kanssa. Kuljetamme talkoolaiset ainoastaan Nilsiään, siitä jokainen järjestää itse jatkoyhteydet eteenpäin.

Tervetuloa talkoisiin !