Hyvämäki

Hyvämäen kesäpappilan peruskorjaus on vihdoin valmistunut. Iso osa peruskorjauksista  on tehty talkootyöllä.  Pappilan  vesikatto on uusittu, takaterassi on entisöity, lahoja hirsiä seinissä on vaihdettu, seinät maalattu punamullalla, ikkunoita kunnostettu ja koristeelliset ikkunapuitteet tehty uudestaan.
Pappilan sali on palautettu vanhaan asuunsa. Peruskorjauksessa poistettiin gyproc-levyt seinistä ja huoneet ovat nyt vanhalla hirsipinnalla. Vanhasta seinäpinnasta paljastui maalatut ’tapetit’ , jossa on valkoisella pohjalla sininen kuviointi. Kuvio on jätetty nähtäväksi aikaikkunaan, joka sijaitsee keinutuolin takana.
Sisätiloissa kaikki lattiat, katot ja seinäpinnat on käyty läpi ja huonokuntoiset osat uusittu.
Edithin sali soveltuu monenlaiseen juhlaan ja tilaisuuteen
Hyvämäen alakerrassa sijaitsee juhla- ja luentotilaksi soveltuva Edithin sali kauniine pappilan kalusteineen, kirjastohuone saaren kirjakokoelmalle,  kolme majoitushuonetta sekä kahvio-keittiö tila pienimuotoista omatoimitarjoilua varten. Lomakeskuksen ravintolapalvelut sijaitsevat päärakennuksella. Yläkerrassa on kaksi ryhmätilaa sekä suuri oleskeluaula.
Kaunis niin sisältä kuin päältä
Hyvämäen peruskorjaus on toteutettu suurelta osin talkootyöllä. Hyvämäki-hankkeen suunnittelusta on vastannut arkkitehti Katja Lintunen.  Peruskorjauksen luvanvaraisista asennuksista on vastannut Rakennuspalvelu Soininen Nilsiästä. Tämän arvokkaan kohteen kunnostamisen ovat mahdollistaneet Olvi -säätiön sekä ELY -keskuksen taloudellinen tuki.
Kauniit terassiparvekkeet on kunnostettu ja palautettu alkuperäiseen asuunsa. Lisäksi terassille on rakennettu esteetön sisäänkäynti liikuntarajoitteisille.
Hyvämäki -hankkeesta voit lukea lisää täältä