Kieli: Fi En Ru
EtusivuKulkuyhteydetMajoitusRuokailuKokoukset & juhlatSeurakunnilleTapahtumiaRyhmilleNuorille

Aholansaaren ystäväkirje

                                                                               Aholansaaressa 6.4.2017 

Hyvä Aholansaaren ystävä,

Kaikella on aikansa ja minun aikani Aholansaaren toiminnanjohtajana on nyt määrä päättyä. Lähden sikei, että siirryn uuteen koulutustani vastaavaan työtehtävään Kuopion Ensikotiyhdistykseen toukokuun alusta alkaen. Noin viisi vuotta sitten Aholansareen tullessani veisasin: ”Edessä reitti tuntematon aukeaa, omin voimin emme kestä tuulta vasten.” Vaikka astuin rohkeasti purteen, olin aivan uuden edessä. Tulevat työtehtävät ja vastuu pelottivat ja tiesin jo tuolloin että yksin en selviä.

Olen taas uuden edessä, mutta hyvien työtovereiden ja Aholansaaren ystävien tuki sekä Jumalan johdatus ovat kantaneet minua tähän saakka. Sain alusta alkaen tuntea, että minut otettiin vastaan ennakkoluulottomasti, ohjattiin työhön lempeästi ja puutteeni annettiin anteeksi. Jotain olen saanut näinä vuosina aikaan, mutta paljon jää kesken. Voisin sanoa kuin eräs talkoolainen lähtösanoikseen Aholansaaren laiturilla: ”Lähden nyt Saaresta, mutta Saari ei lähde minusta.” Työ Aholansaaren hyväksi jatkuu, se muuttaa vain muotoaan.

Nilsiän edellisillä, vuoden 1985, herättäjäjuhlilla saarnannut Jukka Malmivaara sanoi saarnassaan: ”Te olette tulleet Nilsiään solmimaan siteitä Jumalan sanaan ja toinen toisiinne. Ehkä ne ovat olleet katkeamaisillaan. Mukana saattaa olla Filippuksen kaltaisia kyselijöitä ja Natanaelin tapaisia kriittisiä totuudenetsijöitä, epäuskon kiusaamia ja kilvoituksessaan epäonnistuneita. Niin monenlaisista lähtökohdista lähteneitä kuin teitä on, kaikille on ovi avoinna Kristuksessa. Luther sanoo, että usko ei ole alku, vaan koko kristillisyyden keskeinen asia. Sen seuralaisia ovat ilo toivo ja rakkaus.”.

Olen kokenut, että Aholansaareen tullaan juuri noin, etsien yhteyttä lähimmäiseen ja Jumalaan. Jokainen saa tulla omasta lähtökohdastaan ja täällä voi kohdata kristillisyyden ytimen, keskinäisen ilon, toivon ja rakkauden. Se kantaa yli vaikeuksien ja raskaiden päivien, se ottaa vastaan väsyneen ja antaa levon.

Tule mukaan kevään perinteiselle talkooviikolle 22.-26.5. Silloin siivotaan saari kuntoon kesää varten. Kutsun sinua myös lämpimästi 26.-28.5.  Aholansaaren ystäväpäiville ja sunnuntain perinteiseen Aholansaaripäivään.Sivun alalaidasta olevasta linkistä löydät  tapahtumakalenterin, jossa on lisätietoa myös muista tapahtumistamme sekä Nilsiän herättäjäjuhlien oheisohjelmista Aholansaaressa.

Ensi kesän suurtapahtuma myös Aholansaarelle on Nilsiän Herättäjäjuhlat. Saaressa tapahtuu paljon juhlien aikaan. Nilsiäläisen Matti Pajulan kirjoittama näytelmä Tuulten leikkikalu saa kantaesityksensä. Aholansaaren historiaa tehdään tutuksi historiahetkissä ja sekä monipuolisin näyttelyin.  Aholansaari on siis ohittamaton osa juhlamatkaa.

Ei hyvästi, vaan näkemiin !

 

Tytti Lintunen


pdf liite

Vuoden 2017 Aholansaaren tapahtumakalenteri
Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Puh. 050 464 1000
**@**