Kieli: Fi En Ru
EtusivuKulkuyhteydetMajoitusRuokailuKokoukset & juhlatSeurakunnilleTapahtumiaRyhmilleNuorille

Hyvämäen kesäpappilan remontti

Päätyjen ikkunapuitteet valmistuivat ammattityönä.

YPohjamaalatut päätykolmioiden vuorilaudat on asennettu.

Hyvin näyttää uusi koristelauta istuvan paikalleen.

Edithin salissa on puutyölinja vauhdissa.

Hyvämäen kesäpappilan julkisivuremontti on aloitettu. Tavoitteena on saada remontti valmiiksi ensi kesän Nilsiän herättäjäjuhliin mennessä.

Sivun alareunassa on Hyvämäki-hankkeen kokonaissuunnittelusta vastaavan arkkitehti Katja Lintusen laatima esitys, jossa kerrotaan remontin taustoista ja toteutussuunnitelmista.

Talkootyötä riittää monenlaisille osaajille.  Kuistit ja takaterassi korjataan, lahoja hirsiä  seinissä vaihdetaan,seinät maalataan punamulla, ikkunoita kunnostetaan ja koristeelliset ikkunapuitteet tehdään uudestaan.


Talkoolaisia tarvitaan, tule mukaan joukkoon. Talkooporukoita kerää talkoopappi Alpo Järvi
p. 0400-298877 tai **@**.

Voit kysellä talkoista myös suoraan Aholansaaresta. Yhdyshenkilönä toimii Pekka Rissanen p. 050 3389540.

 

Lue tästä remontin kuulumisia:

23.3.2017

Viikko 12

Tällä viikolla valmista syntyi vauhdilla. Molemmat päätykolmiot saivat uudet pohjamaalatut vuorilaudat. Samalla tehtiin päätyikkynat ja ne asennettiin paikoilleen. Puupajasta kuului koko viikon taukoamaton koneitten hurina, ahkerointi siis siellä jatkui edellisviikkojen malliin.

Jäätie on edelleen kuljettavassa kunnossa ja talkoita on tavoitteena jatkaa vielä kaksi viikkoa ennen kelirikkotaukoa. Kevään etenemistä seurataan tietysti tarkasti ja ratkaisut tehdään sen mukaan.

 

18.3.2017

Viikko 11. Hyvämäen eteläpäädyn entisen "sviitin" ikkuna-aukko palautettiin entiseen muotoonsa. Vanha ulkouvoraus poistettiin. Päätyyn tehtiin uusi koolaus ja runko ikkuna-aukolle.

Telineille kiipeämistä helpottamaan tehtiin kunnon portaat. Nämä korkean paikan kammoinen toiminnanjohtaja testasi ja havaitsi hyväksi sekä turvalliseksi liikkua.

Talkoojoukossa ollut sähkömies järkeisti Saaren sähkökeskusta sekä lisäsi pistorasioiden toimivuutta ja turvallisuutta.

Puupajalta tuotiin ensimmäinen ikkunanpieli paikalleen koekäyttöön. On varmasti järkevää testata työ sekä mittojen paikkansapitävyys tässä vaiheessa eikä vasta sitten kun kaikki kymmenet ikkunanpielet on työstetty valmiiksi.


10.3.2017

Viikon 10 päätteeksi telineet kiertävät valmiina koko rakennuksen. Puu- vai pitäisikö sanoa puuhapajassa ovat ikkunoiden koristelaudat alkaneet saada muotonsa. Mallit ja tuotantolinja ovat valmiina eli siltä osin työ on savolaisittain vain tekemistä vaille valmis.

Vaikka kyseessä on julkisivuremontti, kuului tällä viikolla rakennuksen sisältäkin outoja ääniä, kummitusko siellä lie kolistellut nurkkia.

Olemme saaneet joukkoon talkoolaisen, joka on ensimmäistä kertaa Aholansaaressa, toivottavasti tämä rohkaisee mukaan porukkaan myös muita uusia kasvoja.

 

3.3.2017

Viikolla 9 jatkettiin rakennustelineiden pystyttämistä.

Miesten lisäksi talkooemäntä oli täydessä työn touhussa koko viikon.

Ikkunoiden koristelistojen työstäminen käynnistyi. Tähän työhön tarvittaisiin lisää tekjöitä. Koneet ovat valmiina ja opastuksen saa paikan päällä.

 

23.2.2017

Viikolla 8 oli Hyvämäen talkoissa Nivalan porukka. Tällä viikolla aloitettiin telineiden teko ja tulosta syntyikin ripeästi. Myös ikkunoiden sisäpokien kunnostus aloitettiin. Tämän lisäksi talo sai arvokasta apua saunan lämmityksessä ja keittiössä.

 

19.2.2017

Pian alkaa tapahtua. Huomenna maanantaina tulee Aholansaareen ensimmäinen talkooryhmä tai kökkäporukka. Ensimmäisinä töinä viimeistellään ulkoverhouksen purkaminen ja aloitetaan tellinkien tekeminen.

Myös ikkunoiden koristelautojen tekoa aloitetaan sitä mukaa kun porukkaan osuu niitä hommia taitavia.

Otamme erittäin mielellämme joukkoon myös naisia, tekeville käsille on aina työtä myös ruokahuollossa ja muissa päivittäisissä töissä.

 

27.1.2017

Julkisivuremontti on polkaistu käyntiin suunnittelukokouksella. Alustava remonttiaikataulu on laadittu. Rakennustelinesuunnitelmat valmistuivat ja Aholansaaressa oleva puutavara inventoitiin.
Viikon aikana tehtiin varsin pölyistä työtä kun piippurakennelmat purettiin.

Tästä on hyvä jatkaa!


pdf liite

Hyvämäki-haaveesta hankkeeksi
Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Puh. 050 464 1000
**@**