Kieli: Fi En Ru
EtusivuKulkuyhteydetMajoitusRuokailuKokoukset & juhlatSeurakunnilleTapahtumiaRyhmilleNuorille

Telttispäiväkirja 2016

Tiistai 28.6.
 

Leiri alkoi ja leiriläiset saapuivat lautalla Ahonsaareen. Telttakylä alkoi nousta ripeään tahtiin ja leirintäalue muotoutui eri väristen telttojen ja leikkipaikkojen myötä. Pian oli päivällisen aika ja maittavan ruuan jälkeen leiri pääsi varsinaisesti alkamaan, tutustumisleikeillä ja ryhmiinjaolla. Sen lisäksi käytiin läpi mitä Telttis oikein on. Puhuimme leirin säännöistä, ja siitä miten kaikilla voisi olla mukava leiri. Ennen iltaohjelmaa oli vapaa-aikaa, jolloin loputkin teltoista saatiin pystyyn ja pelailtiin muun muassa koppipalloa, jalkapalloa ja kaikenlaista muuta kivaa.

Iltaohjelma koostui tutustumisesta, lauluista ja muusta mukavasta yhdessäolosta. Iltaohjelman jälkeen oli iltapala, jonka jälkeen olikin jo aika ruveta hampaiden pesulle ja siirtymään nukkumaan omaan telttaan.

Ensimmäisen yön jälkeen lähes jokainen leiriläinen oppi miltä taivaanvuohi kuulostaa.

 

Keskiviikko 29.6.
 

Aurinkoisena alkava keskiviikko oli ensimmäinen kokonainen leiripäivä. Aamutointen ja aamupalan jälkeen oli leirin supersankariteeman mukaisesti aika keksiä superryhmille nimet ja askarrella ryhmille liput. Lounaan jälkeen oli vuorossa Supersankari-rastirata. Se olikin hurjaa menoa! Miekkailua, supersuojelusnaamioita, pimeitä metsäsokkeloita ja muita haastavia tehtäviä pahan Koodinaattorin päihittämiseksi.

Päivällisen jälkeen olivat veisuut Paavon pirtissä. Rauhallisen veisuun jälkeen oli vuorossa saunomista, uimista sekä iltapala. Iltaohjelma koostui lauluista, leikeistä, rastiradan lyhyestä läpikäymisestä sekä isosten esittämistä hauskoista sketseistä. Iltaohjelman jälkeen oli jälleen vuorossa hampaiden pesu, iltatoimet janukkumaanmeno isosten ja vetäjien laulaessä iltavirttä.

 

Torstai 30.6.
 

Torstai-aamu valkeni hyvin aurinkoisena. Aamupalan jälkeen oli vuorossa perinteinen "isoset vastaan leiriläiset" -jalkapallo-ottelu. Ottelua varten askartelimme kaikille omat superkiikarit, joiden tarkoitus ei välttämättä ollut helpottaa pelin kulkua, sillä näkökenttä väheni huomattavasti. Lopulta kiikareiden haasteellisuuden vuoksi siirryttiin tavalliseen jalkapallon potkimiseen, jolloin peli sai huomattavasti enemmän vauhtia. Ottelu päättyi tasaväkisesti 2-2.

Lounaan jälkeen valmistelimme ryhmissä Puks-pelin tukikohdat ja päiväjuoman jälkeen itse peli alkoi. Paljon puksauteltiin, ryöstettiin lippuja muiden ryhmien tukikohdista ja vapauduttiin vankilasta kivi-paperi-sakset-ottelun avulla. Peli päättyi erittäin tasaväkisesti ja jokainen pelaaja ansaitsi pienen palkinnon. Päivällisen jälkeen kokoonuttiin Paavon pirttiin veisuihin, minkä jälkeen olivat vuorossa saunominen, uiminen sekä iltapala. Iltaohjelma koostui jälleen totuttuun tapaan lauluista, leikeistä ja hauskoista sketseistä. Iltatointen, iltasatujen ja iltavirren jälkeen olikin jo aika käydä nukkumaan.

 

Perjantai 1.7.
 

Leirin viimeinen päivä alkoi aurinkoisena. Aamupalan jälkeen aloitettiin tavaroiden pakkaaminen ja leirin purku. Klo 11 kokoonnuimme leiriläisten hakijoiden kanssa leirikirkkoon Telttiksen omaan jumalanpalvelukseen. Lopuksi lauloimme kotijoukoille vielä Telttis-laulun, jonka viimeisimmän, viidennen säkeistön ideointiin leiriläiset olivat aiemmin osallistuneet. Sen jälkeen siirryimme haliringin kautta päärakennukselle syömään lounasta, jonka jälkeen olikin jo aika lopetella tämän vuoden Telttis ja aloittaa kotimatka Toivo-laivalla.

 

HUOM! Kaikki Telttiskuvat 2016 löytyvät tästä linkistä.

Kuvat: Heta Asikainen, Pekka Kosonen, Alva Grünthal, Pekka Tukeva.

 

 

 

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Puh. 050 464 1000
**@**