Kieli: Fi En Ru
EtusivuKulkuyhteydetMajoitusRuokailuKokoukset & juhlatSeurakunnilleTapahtumiaRyhmilleNuorille

Rippikoulut Aholansaaressa

Tältä sivulta löydät tiiviisti Aholansaaren rippikoululeireille tarjoamat palvelut. Tiedot auttavat seurakuntien työntekijöitä suunnittelemaan oman rippikouluryhmän tarpeet.

Aholansaari on ympärivuotinen leirikeskus, jossa on mahdollista järjestää leirejä niin kesällä kuin talvellakin. Erityisesti talvella kivenheiton päässä sijaitsevat Tahkon laskettelurinteet mahdollistavat laskettelurippikoulujen järjestämisen. Tutustu myös muihin erityis- ja harrasterippikoulumahdollisuuksiimme.

 

Vapaita viikkoja rippileireille voi tiedustella toimistostamme puhelimitse 050 464 1000 tai sähköpostitse osoitteesta **@**

Tarjouksen rippikoulusta voit pyytää erillisellä verkkolomakkeella.

Aholansaaren keskus on 1830- ja 1850-luvuilla rakennettu Paavon pirtti, Ukko-Paavo Ruotsalaisen savupirtti.

Se palvelee monipuolisena ja tunnelmallisena hartaustilana. Pirtti on museoviraston suojelema kohde. Iso savupirtin puoli eli seuratupa on vihitty kirkkotilakäyttöön. Siihen mahtuu lähes sata henkilöä.

Aholansaaren päärakennus tarjoaa tarjoaa yhtä aikaa ruokailutilat, opetustilan yhdelle rippikouluryhmälle ja jopa 160 henkilöä vetävän kirkkotilaksi vihityn monipuolisen juhlasalin. Päärakennuksessa palvelee myös Saaren Veräjä

Laadukkaat ja monipuoliset Tahkovuoren laskettalurinteet sijaitsevat Aholansaaren välittömässä läheisyydessä. Talvisin Aholansaaresta voidaan järjestää kuljetuksia laskettelurippikouluille Tahkon rinteille.

Aholansaaren puulämmitteinen rantasauna palvelee rippikouluryhmiä mainiolla uintimahdollisuudellaan. Kauniilla ja rauhallisella paikalla sijaitsevassa saunassa mahtuu kerrallaan saunomaan reilut 20 henkeä.


Opetustilat
Saaren opetus- ja kokoustilat ovat varustettu vastaamaan nykyaikaisia opetuskäytäntöjä. 

Leirivarauksissa sovitaan aina sekä majoitustilojen, että pääasiallisen opetustilan varaamisesta.
Tilapäisjärjestelyjä opetus -ja ryhmätiloista tai sakraalitilojen käytöstä voi kysyä vielä leirin aikana.

Lähtökohtisesti Sepänpajassa majoittuva ryhmä käyttää saman rakennuksen kokoustilaa Ahjoa. Sepänpajaan mahtuu majoittumaan kaksikin opetusryhmää, vuodepaikkoja on yhteensä 66. Tällöin osa leirin vetäjistä majoittuu yleensä rantamökeissä tai Riitantuvassa ja toinen opetusryhmä käyttää päärakennuksen kokoushuonetta.

Annantuvassa majoittuva ryhmä käyttää yleensä Juhanantuvan opetustiloja.

Iltaohjelmissa leirit käyttävät Juhanantuvan alakertaa, kotaa, leirikirkkoa, päärakennuksen tiloja ja Paavon pirttiä.

Opetustiloihin voit tutustua tarkemmin kokous- ja juhlatilat osiossa.

Majoitus
Rippikouluryhmien majoitustiloja ovat huoneistohotelli Sepänpaja ja Annantupa. Riitantupa ja rantamökit palvelevat tarvittaessa leirien vetäjien ja isosten majoituksessa.

Sepänpaja on Saaren uusin ja tasokkain majoitusrakennus. Sen jokaisesta huoneesta on suora kulku ulos. Rakennus sijaitsee Päärakennuksen ja rannan läheisyydessä.

Sepänpajan huoneet ovat viiden tai kahden hengen huoneita. Jokaisesta huoneesta löytyy omat peseytymistilat ja WC. Jokaisessa huoneessa on myös oma sauna ja televisio, jotka ovat lähtökohtaisesti kytketty pois päältä rippileirien ajaksi. Niiden käytöstä rippileireillä on sovittava erikseen.

Annantupa on metsän siimeksessä sijaitseva rivitalo, jonka huoneissa mahtuu majoittumaan kahdesta kolmeen henkilöä. Huoneet ovat kahden ovilla toisistaan erotettavan käytävän varrella. Jokaisessa huoneessa on oma suihku ja WC. Lisäksi Annantuvassa lisäksi on oma sähkölämmitteinen sauna ja tunnelmallinen takkatupa.

Majoitustiloista tarkemmat esittelyt löydät majoitus-osiosta.

Ruokailut
Rippileirit ruokailevat Aholansaaren lounasravintola Hunajan pisarassa. Ruokailuihin sisältyy aamupala, lounas, päiväjuoma, päivällinen ja iltapala.
Kahvio Saaren veräjä palvelee päärakennuksen tuloaulassa. Sen yhteydessä on vastaanotto, info ja kioskipalvelut.

Erityisruokavaliot tulee ilmoittaa kootusti Aholansaareen hyvissä ajoin ennen leirin alkua.

Kuljetukset
Kesäaikaan Aholansaareen kuljetaan laivalla Sääskiniemestä Tahkon loma-alueen kupeesta. Laivarannassa on Aholansaaren parkkipaikka.

Talvisaikaan kuljetukset hoituvat jäätietä pitkin. Käytäntömme on, että leirin alkaessa leiriläiset kävelevät jäätietä pitkin saareen ja lähtöpäivänä pois. Ainoastaan laukut ja muut leirin tavarat/tarvikkeet kuljetamme. Säänmukainen pukeutuminen saariolosuhteisiin siis huomioitava.

Talvilomarippikouluissa on mahdollista saada kuljetus Tahkon laskettelurinteille, rinnekuljetus ei kuulu täysihoitovrk:n hintaan.

Katso tarkemmat ohjeet Saareen saapumisesta Kulkuyhteydet-osiosta.

Saunominen ja uiminen
Rippikouluryhmien saunominen tapahtuu pääasiassa puulämmitteisessä rantasaunassa ja leirintäalueen sähkölämmitteisessä leirisaunassa. Rantasaunaan ja leirisaunaan mahtuu molempiin kerrallaan noin kaksikymmentä henkeä. Molemmista saunoista on erinomaiset uintimahdollisuudet, rantasaunasta laiturilta ja leirisaunalta hiekkapohjaisessa metsärannassa.

Annantuvassa yöpyvien ryhmien on mahdollista käyttää Annantuvan omaa sähkölämmitteistä saunaa, johon mahtuu reilu kymmenen henkeä. Sepänpaja-majoitusrakennuksessa on jokaisessa huoneessa oma saunansa, jotka voidaan laittaa päälle tai pois päältä sopimuksen mukaan. Sepänpajalta noin viidenkymmenen metrin päässä sijaitsee uimiseen soveltuva hiekkapohjainen ranta.

Ulkoilu, liikunta -ja harrastemahdollisuudet
Aholansaaren laaja leirikeskusalue tarjoaa hyvät mahdollisuudet monipuoliseen ulkoiluun ja liikunnallisten leiriohjelmien järjestämiseen. Paavon pirtin läheisyydessä olevilla kentillä voi pelata mm. jalkapalloa tai lentopalloa. Lisäksi alueella Saarta kiertää myös noin kahden kilometrin mittainen luontopolku.

Talvisaikaan Tahkon alueen suurin vahvuus on tasokkaat laskettelurinteet.

Saaren sisällä ja ympäristössä kulkee monipuolinen latuverkosto, joka yhdistyy Tahkon alueen latuverkostoon.

Tahkon alue tarjoaa myös monenlaisia mahdollisuuksia erityisrippileirien ohjelmistoon. Sääskiniemessä laivarannan läheisyydessä sijaitsee laaja golfkenttä. Sääskiniemen alueelta löytyy myös kylpylä, keilahalli  ja kuntosalipalveluita.

Nilsiän ja Tahkon seutu tarjoaa myös runsaat mahdollisuudet linja-autoretkiin tai patikointiin. Aholansaaresta on mahdollista tilata myös pienimuotoisia laivaristeilyjä esimerkiksi Tahkon alueelle.

Leiriturvallisuus
Leiriturvallisuudessa huomioidaan aina Saaren erityiset olosuhteet. Jokainen leiri ohjeistetaan sen saapuessa erityisellä turvallisuusoppitunnilla.

Leirien turvallisuussuunnitelmia suunniteltaessa tulee huomioida erityisesti vesi-, palo- ja henkilöturvallisuus. Vesiturvallisuudessa tulee huomioida erityisesti valvonta, oikeiden uimapaikkojen käyttö ja vesiliikennereitit. Paloturvallisuudessa on huomioitava erityisesti Saaren kulttuurihistoriallinen luonne ja vesikuljetukset.

Aholansaarella on oma turvallisuussunnitelma, jossa määritellään palo-, vesi-. kuljetus- ja rinneturvallisuuteen liittyviä asioita. Eri majoitustiloille on määrätty omat mahdollisissa hätätilanteissa käytettävät kokoontumispaikkansa.

Kaikissa turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Saaren henkilökunnan puoleen.

Toimiston palvelut
Kaikenlainen palvelu joka liittyy majoitukseen, kokoustiloihin, aikatauluihin, kopionti, jne. asioidaan infopisteessä.

Pyydä tarjous rippikoulusta!

Aholansaari, 73310 Tahkovuori
Puh. 050 464 1000
**@**